Etelekesitalok.atw.hu


Homestead

Hozzávalók:

Elkészítés: Keverőpohárban megkeverjük és egy szelet naranccsal díszítjük.

Hesitation

Hozzávalók:

  • 5 cl Swedish Punch
  • 2 cl Rye Whisky
  • 1 csepp citromlé
Elkészítés: Keverőpohárban keverjük meg.

Roy Rogers

    Hozzávalók:
  • Jégkockák
  • 5 rész gyömbér
  • 1 öntet grenadine
  • 1 rész citromlé
Elkészítés: Tegyünk jeget a highball pohárba, majd öntsük rá a gyömbért, citromlevet és grenadine-t. Keverjük jól össze. Díszítsük citrommal és koktélcseresznyével, fogyasszuk szívószállal.

Easy lady

    Hozzávalók:
  • 4,5 cl vodka
  • 1,5 cl curacao orange
Elkészítés: A hozzávalókat összerázom, pohárba töltöm és jégkockával kínálom.

Have a heart

    Hozzávalók:
  • 6 cl gin
  • 3 cl Swedish Punch
  • 2 csepp Grenadine
  • fél citrom leve
Elkészítés: Shakerben keverjük meg.

Happy morningh

    Hozzávalók:
  • 4 cl whisky
  • 2 cl tojás likor
  • 2 cl Cordinal Medoc
Elkészítés: Shakerben megkeverjük és szívószálat adunk hozzá.

Bólé

    Hozzávalók:
  • 1 l bor
  • 20 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor,
  • 2 dl rum
  • 3 db babérlevél
  • 1 egész citrom leszelve
. Hidegen elkeverni, 24 óra múlva leszurni.

Epres madártej

    Hozzávalók:
  • 1.5 l tej
  • 6 ek cukor
  • 1/5 rész vaníliarúd
  • fahéj darabka
  • 4 tojás
  • 2 vaníliás cukor
  • 40 dkg eper
Elkészítés:

A tejet a cukorral, a kettévágott (és kiszedett apró maggal) vaníliarúddal, fahéj darabbal, pici sóval felforralom. Közben felverem a tojásfehérjét kemény habbá - a végén beleszórok 1 vaníliás cukrot. A sárgáját kikeverem 1 vaníliás cukorral. Ha forr a tej, kis lángra veszem, és belekeverem a sárgáját, ha ezzel is felforr belekanalazom a fehérjehabot. Kb 20 másodperc múlva megfordítom, így is 20 másodpercig forr, és kész is. Jól lehutve fogyasztjuk, melybe elozoleg turmixgépen pépesített epret hozzákevertem.


Dél-Afrikai naplemente koktél

    Hozzávalók:
  • 45 ml brandy
  • 15 ml fehér vermout
  • 15 ml citromlé
  • 15 ml narancslé
Elkészítés:

Shaker-be tört jeget toltünk, a folyadékot ráöntjük. Jól összerázzuk, koktélpohárba szurjük, díszitjük és felszolgáljuk.

Margarita

    Hozzávalók:
  • 3 cl Triple Sec
  • 3 cl barackpálinka
  • 3 cl narancslé


Raffaello koktél

    Hozzávalók:
  • 1 dl tej
  • 1 cl kókusz szörp
  • 1 cl mandula szirup
  • 1 kiskanál vaniliás cukor
Elkészítés:

Az alapanyagokat összekeverjük,majd a pohár szélét ananász szeletekkel és kókuszreszelékkel díszijtük ki:Hutve fogyasztjuk



Black russian


Tegyünk néhány jégkockát az old fashioned pohárba és öntsük rá a vodkát és kávélikört. Keverjük oket össze és máris fogyaszthatjuk. Díszíthetjük csokoládé rudacskákkal.

  • Jégkockák
  • 2 rész vodka
  • 1 rész kávélikör

Bloody Mary


Bloody Mary

Az alapanyagokat keveropohárban jéggel összekeverjük, és long drinkes pohárba, koktéljégre szurjük, vagy a vendégpohárban készítjük. A Tabasco eros koncentrátum, óvatosan kell bánni vele. Díszítése: zellerszár vagy citromszelet, szívószál

  • 4,5 cl Bols vodka
  • 9 cl paradicsomlé
  • 1,5 cl citromlé
  • csipet só, bors
  • pár csepp Tabasco
  • pár csepp Worcestershire szósz

Cosmopolitan

A jéggel félig töltött shakerbe öntjük a vodkát, a triple sec-et (vagy a cointreau-t) és az áfonyalevet, majd az egész keveréket alaposan összerázzuk. Ezután egy lehutött pohárba töltjük a koktélt, és végül limeolajjal díszítjük.


cosmopolitan

  • 1 1/2 rész vodka
  • 1 rész triple sec vagy cointreau
  • 1 öntet áfonyalé

El burro

  • 15 ml Kahlua (kakaóbabból, kávébabból, vaníliából és brandybol készült mexikói kávélikor)
  • 15 ml sötét rum
  • 30 ml kókuszkrém
  • 30 ml tejszín
  • jég
Elkészítés: Öntsük egy turmixgépbe az alapanyagokat, és keverjük simára, majd az italt töltsük a pohárba. Mentalevéllel és banánszelettel díszíthetjük.

Eperpálinka

  • 60 dkg friss eper
  • 50 dkg cukor
  • 5 dl nem eros illatú pálinka
Elkészítés:

Az epret megtisztítjuk, alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük. Közben a pálinkába beleöntjük a cukrot, és addig melegítjük amíg elolvad a cukor (nagyon óvatosan melegítsük, nehogy belobbanjon.) Amikor kihult a pálinka, az eperre öntünk, amit közben már egy kb. 1,7 l-es befottesüvegbe raktunk. Ezt lezárjuk, két hónapig érleljük (óvatosan rázogatjuk hetente kétszer).

Hamarosan még több koktél


Linkek