Homestead
Hozzávalók:
Elkészítés:
Keverőpohárban megkeverjük és egy szelet naranccsal díszítjük.
Hesitation
Hozzávalók:
- 5 cl Swedish Punch
- 2 cl Rye Whisky
- 1 csepp citromlé
Roy Rogers
-
Hozzávalók:
- Jégkockák
- 5 rész gyömbér
- 1 öntet grenadine
- 1 rész citromlé
Easy lady
-
Hozzávalók:
- 4,5 cl vodka
- 1,5 cl curacao orange
Have a heart
-
Hozzávalók:
- 6 cl gin
- 3 cl Swedish Punch
- 2 csepp Grenadine
- fél citrom leve
Happy morningh
-
Hozzávalók:
- 4 cl whisky
- 2 cl tojás likor
- 2 cl Cordinal Medoc
Bólé
-
Hozzávalók:
- 1 l bor
- 20 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor,
- 2 dl rum
- 3 db babérlevél
- 1 egész citrom leszelve
Epres madártej
-
Hozzávalók:
- 1.5 l tej
- 6 ek cukor
- 1/5 rész vaníliarúd
- fahéj darabka
- 4 tojás
- 2 vaníliás cukor
- só
- 40 dkg eper
A tejet a cukorral, a kettévágott (és kiszedett apró maggal) vaníliarúddal, fahéj darabbal, pici sóval felforralom. Közben felverem a tojásfehérjét kemény habbá - a végén beleszórok 1 vaníliás cukrot. A sárgáját kikeverem 1 vaníliás cukorral. Ha forr a tej, kis lángra veszem, és belekeverem a sárgáját, ha ezzel is felforr belekanalazom a fehérjehabot. Kb 20 másodperc múlva megfordítom, így is 20 másodpercig forr, és kész is. Jól lehutve fogyasztjuk, melybe elozoleg turmixgépen pépesített epret hozzákevertem.
Dél-Afrikai naplemente koktél
-
Hozzávalók:
- 45 ml brandy
- 15 ml fehér vermout
- 15 ml citromlé
- 15 ml narancslé
Shaker-be tört jeget toltünk, a folyadékot ráöntjük. Jól összerázzuk, koktélpohárba szurjük, díszitjük és felszolgáljuk.
Margarita
-
Hozzávalók:
- 3 cl Triple Sec
- 3 cl barackpálinka
- 3 cl narancslé
Raffaello koktél
-
Hozzávalók:
- 1 dl tej
- 1 cl kókusz szörp
- 1 cl mandula szirup
- 1 kiskanál vaniliás cukor
Az alapanyagokat összekeverjük,majd a pohár szélét ananász szeletekkel és kókuszreszelékkel díszijtük ki:Hutve fogyasztjuk
Black russian
Tegyünk néhány jégkockát az old fashioned pohárba és öntsük rá a vodkát és kávélikört. Keverjük oket össze és máris fogyaszthatjuk. Díszíthetjük csokoládé rudacskákkal.
- Jégkockák
- 2 rész vodka
- 1 rész kávélikör
Bloody Mary
Az alapanyagokat keveropohárban jéggel összekeverjük, és long drinkes pohárba, koktéljégre szurjük, vagy a vendégpohárban készítjük. A Tabasco eros koncentrátum, óvatosan kell bánni vele. Díszítése: zellerszár vagy citromszelet, szívószál
- 4,5 cl Bols vodka
- 9 cl paradicsomlé
- 1,5 cl citromlé
- csipet só, bors
- pár csepp Tabasco
- pár csepp Worcestershire szósz
A jéggel félig töltött shakerbe öntjük a vodkát, a triple sec-et (vagy a cointreau-t) és az áfonyalevet, majd az egész keveréket alaposan összerázzuk. Ezután egy lehutött pohárba töltjük a koktélt, és végül limeolajjal díszítjük.
- 1 1/2 rész vodka
- 1 rész triple sec vagy cointreau
- 1 öntet áfonyalé
El burro
- 15 ml Kahlua (kakaóbabból, kávébabból, vaníliából és brandybol készült mexikói kávélikor)
- 15 ml sötét rum
- 30 ml kókuszkrém
- 30 ml tejszín
- jég
Eperpálinka
- 60 dkg friss eper
- 50 dkg cukor
- 5 dl nem eros illatú pálinka
Az epret megtisztítjuk, alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük. Közben a pálinkába beleöntjük a cukrot, és addig melegítjük amíg elolvad a cukor (nagyon óvatosan melegítsük, nehogy belobbanjon.) Amikor kihult a pálinka, az eperre öntünk, amit közben már egy kb. 1,7 l-es befottesüvegbe raktunk. Ezt lezárjuk, két hónapig érleljük (óvatosan rázogatjuk hetente kétszer).
Hamarosan még több koktél